Så många Amex Membership Rewards-poäng behöver du för att boka flygresor och hotellnätter före den 1 september

Amex Membership Rewards är poängsystemet som är anslutet till American Express populära Guld, Platinum och Centurion-kort. Dessa poäng tjänar du på alla inköp som du gör med kortet och de kan användas till att boka flygresor, hotellövernattningar och till att minska fakturan.

Att förstå vad poängen är värda är inte helt enkelt och i denna guide går vi igenom vad du kan göra för dina poäng baserat på ditt saldo. Värt att tänka på är att dessa exempel gäller för poängöverföringar genomförda innan den 1 september 2022. American Express kommer att försämra växlingskursen till sina flyg och hotellpartners med upp till 400%.

Läs mer om de kommande förändringarna här 👈🏼

Inrikes flygresa från 160.000 poäng

En inrikes flygresa inom Sverige, Norge eller Danmark är kanske den billigaste bonusresan som du kan boka med dina Amex Membership Rewards-poäng. Här behöver du ha minst 160.000 poäng som du överför till SAS EuroBonus mot kursen 16:1. Detta motsvarar 10.000 EuroBonuspoäng vilket är tillräckligt för att boka en tur och returresa inrikes.

Flygresor inrikes kan tillföra stort värde för poängen i synnerhet om du avser att resa till populära destinationer som Åre, Luleå och Visby där priserna kan stäcka sig över 3.000 SEK under veckoslut och skollov. Tillgängligheten är vanligtvis god och utöver poängen betalar du flygskatter på cirka 450 SEK.

Flyg inrikes med SAS för från 160.000 Amex-poäng.

Flygresa inom Europa i ekonomiklass från 200.000 poäng

Rekordsommaren 2022 har lett till en stor prishöjning på flygresor inom Europa, resor som tidigare inte har lönat sig att boka för poäng. För en flygresa inom Europa i ekonomiklass behöver du ha minst 200.000 poäng som du överför till Delta SkyMiles mot kursen 10:1. Detta motsvarar 20.000 SkyMiles vilket är tillräckligt för en resa inom Europa med Air France och KLM.

Res till populära destinationer som Ibiza, Las Palmas eller Santorini. Under högsäsong kan du väntas betala uppemot 10.000 SEK till dessa destinationer, varvid poängen kan tillföra stora kostnadsbesparingar. Utöver poängen tillkommer flygskatter på cirka 800-1200 SEK.

Flyg till Santorini med Air France via Paris från 200.000 poäng i ekonomiklass.

Flygresa utanför Europa i ekonomiklass från 425.000 poäng

För dig som vill spendera poängen på en längre resa utanför Europa till bland annat New York, Los Angeles, Miami eller Cancun så behöver du ha minst 425.000 poäng. Överför dina poäng till FlyingBlue mot kursen 10:1. Detta motsvarar 42.500 miles vilket är tillräckligt för en långresa i ekonomiklass till Nordamerika.

Flying Blue tillämpar variabel prissättning vilket innebär att priserna sätts baserat på tillgång och efterfrågan. God framförhållning krävs för att hitta bonusresor till de lägsta priserna, alternativt så kan du ta del av kampanjen Promo Rewards för poängrabatter på 25-50% till utvalda destinationer. Utöver poängen tillkommer skatter och bränsletillägg på cirka 1.500-3.000 SEK per person.

Flyg till Mexico med Air France och KLM i ekonomiklass från 425.000 poäng.

Flygresa utanför Europa i business class från 850.000 poäng

Långresor i business class har historiskt varit den bästa användningen av bonuspoäng från kreditkort och flygbolag. Den billigaste långresan som går att boka för Amex-poäng är till Dubai, hit krävs 850.000 poäng som du överför till Delta SkyMiles mot kursen 10:1.

Till Dubai reser ni med Air France och KLM via Paris eller Amsterdam i business class med bekväma avgångstider från Europa. Tillgängligheten är god under större delen av året och det finns möjlighet att hitta upp till nio platser på samma flygning. Utöver poängen tillkommer skatter och bränsletillägg på cirka 5.000 SEK per person.

Flyg business class till Dubai för 850.000 poäng.

Flygresa utanför Europa i first class från 2.475.000 poäng

First class är något som vi alla drömmer om att uppleva och bonuspoäng gör det möjligt för många att förverkliga drömmen utan den höga prislappen. För en långresa i first class behöver du ha minst 2.475.000 poäng som du överför till Qatar Airways Privilege Club mot kursen 11:1. Detta motsvarar 225.000 Avios vilket är tillräckligt för en resa i first class till Bangkok via Doha på flygbolagets Airbus A380.

Populariteten i kombination med det låga antalet platser per flygning gör det svårt men inte omöjligt att hitta bonusplatser. För dig som planerar resan med lång framförhållning så finns det möjlighet att hitta två bonusplatser på samma flygning under sommaren 2023. Utöver poängen tillkommer skatter och bränsletillägg på cirka 4.500 SEK per person.

Flyg first class med Qatar Airways Airbus A380 till Bangkok från 2.475.000 poäng.

Hotellövernattningar från 40.000 poäng

Amex Membership Rewards har tre hotellbonusprogram som transferpartners: Radisson Rewards, Hilton Honors och Marriott Bonvoy.  Överföringskurserna till respektive program innan den 1 september är 5:1 till Radisson, 8:1 till Hilton och 10:1 till Marriott.

Den generella regeln vid överföringar från Amex Membership Rewards är att flygresor överlag ger bättre värde för poängen än hotellnätter, men i vissa lägen så kan hotellpoängen erbjuda stort värde, i synnerhet sett till dagens hotellpriser på populära destinationer.

Den absolut billigaste hotellnatten som går att boka kostar 40.000 poäng som du överför till Hilton Honors mot kursen 8:1. Detta motsvarar 5000 poäng vilket är tillräckligt för att bo en natt på Hilton Garden Inn på Bali. Bokar du fem nätter så får du den fjärde natten gratis vilket ger dig ett genomsnittligt pris på 4.000 Hilton-poäng per natt, som motsvarar 32.000 Amex-poäng. Motsvarande pris per natt på detta hotell bokat med pengar ligger på cirka 500 SEK per natt.

För hotellnätter på mellanklasshotell i Europa krävs omkring 200.000-300.000 Amex-poäng per natt. Ett exempel på detta är Marriott Milan Hotel som kostar 100.000 Marriott-poäng för fem nätter med femte natten gratis. Detta motsvarar 1.000.000 Amex-poäng överförda till Marriott Bonvoy mot kursen 10:1. Motsvarande pris per natt på detta hotell bokat med pengar ligger på cirka 2.500-3.000 SEK vilket innebär att poängen tillför acceptabelt värde. 

Bo på Hilton Garden Inn Bali från 40.000 poäng per natt.

Hotell på Maldiverna Maldiverna från 375.000 poäng

Maldiverna är resmålet som är näst intill synonymt med ordet drömresa. Lika synonymt är de höga hotellpriserna och här kan dina Amex-poäng tillföra stort värde. Radisson, Hilton och Marriott har alla hotell på Maldiverna som du kan boka till rimliga poängpriser.

Det billigaste hotellet som går att boka är Radisson Blu Resort Maldives som kostar 75.000 Radisson Rewards-poäng per natt. Dessa överförs till kursen 5:1 vilket motsvarar 375.000 Amex-poäng. Priset per natt för detta hotell bokat i pengar ligger på omkring 7.000-15.000 SEK beroende på säsong.

Den största fördelen med Radisson Rewards är att de tillämpar fasta poängpriser vilket gör det enkelt att räkna ut hur många poäng som behövs för en natt. Hilton och Marriott tillämpar dynamiska poängpriser vilket innebär att du behöver betala fler poäng om du avser att bo under högsäsong. 

Bo på Radisson Blu Maldives Resort & Spa för 375.000 poäng per natt.

Så använder du små saldon

Om du har ett poängsaldo på under 160.000 Amex-poäng så kan du fortfarande få användning av poängen, men det är desto svårare om du verkligen vill maximera värdet. Amex erbjuder möjligheten att boka resor direkt i portalen för Amex Travel och här kan poängen användas som delbetalning för flygresor och hotellnätter. För bokningar i portalen omvandlas poängen till ett direkt monetärt värde där en poäng motsvarar cirka 0,6 öre. Om du har ett saldo på 100.000 poäng så motsvarar dessa en delbetalning på 600 SEK.

Om du redan har ett befintligt poängsaldo på något av de bonusprogram som Amex samarbetar med så kan små saldon användas till att toppa upp kontot. Ett bra exempel är om du samlar poäng på SAS EuroBonus där majoriteten av dina poäng kommer från flygresor eller andra kreditkort. Om du är några tusen poäng ifrån en bonusresa så lönar det sig att använda Amex-poäng för att toppa upp saldot istället för att köpa till poängen.

Den absolut sista och minst rekommenderade användningen för poängen är minskning av fakturan. Här motsvarar en Amex-poäng 0,43 öre som du kan minska fakturan med. Ett saldo på 100.000 poäng motsvarar då 430 SEK.

Om ditt saldo är för lågt för att boka en bonusresa så kan du alltid använda dina Amex-poäng för att fylla på dina andra poängkonton där du har ett aktivt poängsamlande.

Låt inte dina hårt förvärvade poäng förlora sitt värde! Ladda ner Chatflights app och chatta med våra experter idag – Vi bokar din poängresa!

Våra senaste inlägg