Singapore inför automatiserad passkontroll för alla besökare

Singapore genomför imponerande förändringar i sin immigrationsprocess som passagerare utan tvekan kommer att uppskatta.

Automatiserad gränskontroll för utländska resenärer

Att passera genom gränskontrollen på Singapore Changi Airport (SIN) har nu blivit betydligt enklare. Från och med nu kan alla utländska resenärer i Singapore använda de automatiserade gränskontrollspärrarna vid ankomst, oavsett nationalitet, utan att behöva registrera sig.

Tidigare var detta begränsat till singaporianer och medborgare från 60 andra länder. Det finns även automatiserade spärrar för personer med särskilda behov, inklusive de med begränsad rörlighet, samt för familjer.

Singapore är det första landet i världen som har automatiserad gränskontroll för alla utlänningar, utan begränsningar baserade på nationalitet och utan krav på registrering. Det krävs dock fortfarande att skicka in SG Arrival Card med Elektronisk Hälsodeklaration online eller via MyICA Mobile-appen innan ankomst till Singapore.

Singapore är det första landet att införa automatisk passkontroll för alla besökare oavsett nationalitet.

Nästa Steg: Kontaktlös Gränskontroll vid Avresa

En andra del av denna initiativ förväntas rullas ut före slutet av 2024. Singapore har även gränskontroller vid avresa. Med nästa uppdatering kommer avreseprocessen att vara kontaktlös, och det kommer inte ens att behövas visa passet. Istället kommer ansiktsbiometrik att användas. Planen är också att invånare i Singapore snart ska kunna anlända till landet med samma kontaktlösa teknik.

Målet med dessa initiativ är att minska tiden för gränskontroll med cirka 40%. Alla dessa förändringar genomförs i samband med att Singapore har uppgraderat sina automatiserade kiosker till nästa generationens teknik, vilket möjliggör denna nya process.

Tack vare AI och avancerad ansiktsigenkänningsteknologi kommer det snart vara möjligt för kontaktlös gränskontroll vid utresa ur landet.

Automatiserad Gränskontroll i Praktiken

Detta är en betydande utveckling och kan förändra hur resenärer upplever gränskontroll. Många länder inför inte automatiserad gränskontroll för alla passagerare på grund av att vissa pass anses vara högre risk, och dessa länder vill kunna fråga ut personer vid ankomst (för att säkerställa att de besöker av legitima skäl, har returbiljett etc.).

Med dessa automatiserade gränskontrollspärrar kan personer fortfarande tas åt sidan för extra frågor. Frågan är dock hur Singapore kommer att hantera detta och om det är avsikten. Singapore är det första landet att fullt ut automatisera gränskontroll på detta sätt, och det finns sannolikt skäl till att andra länder ännu inte har gått så långt.

Singapore.

Slutsats

Singapore har infört automatiserad gränskontroll för alla passagerare. Oavsett vilket pass du har kan du nu använda de automatiserade kioskerna vid ankomst till Singapore. Dessutom planeras det att avreseprocessen ska vara kontaktlös före årets slut, där passagerare kan använda sig av biometrik för att passera genom gränskontrollen.

Våra senaste inlägg