Nu kan du flyga Lufthansa First Class till USA igen!

Nu kan du flyga Lufthansa First Class till USA igen!

Det är nyheterna som vi har väntat länge på: Lufthansa återinför First Class på sina amerikanska destinationer efter ett sju månader långt uppehåll. Först ut är Chicago som uppgraderas från en Airbus A350-900 utan First Class till en Boeing 747-8 med First Class den 11 juni, därefter följer Newark, Miami och Los Angeles den 1 juli, New York JFK den 1 augusti och slutligen Houston den 1 september.

Miami Beach.

Lufthansa fasar ut First Class

Lufthansa har historiskt varit ett flygbolag som erbjudit god tillgång på First Class. Under början av 2010-talet fanns klassen på majoriteten av långdistansflottan som då bestod av Boeing 747-400, Boeing 747-8, Airbus A330-300, Airbus A340-300, Airbus A340-600 och Airbus A380.

Den minskade efterfrågan på first class har lett till att Lufthansa successivt har fasat ut klassen från flottan och i samband med renoveringar så togs klassen bort från Boeing 747-400, Airbus A330-300 och Airbus A340-300. En stor anledning till varför efterfrågan på first class minskar är då många dagens Business Class stolar erbjuder likvärdig komfort med direkt tillgång till mittgången och egna privata sviter. För många företag har detta gjort det svårt att motivera den höga prisskillnaden mellan business och first när skillnaden i komfort är marginell.

Boeing 747-8 är det enda flygplanet i Lufthansas flotta med first class ombord.

År 2019 fanns first class endast ombord på Lufthansas Airbus A340-600, Airbus A380 och Boeing 747-8. I samband med att pandemin bröt ut efterföljande år så pensionerades de två förstnämnda flygplanstyperna vilket innebär att Boeing 747-8 är den enda flygplanstypen kvar i flottan som fortfarande har en First Class-Kabin.

Internationellt resande gör en comeback

2020 var ett tufft år för resebranschen och de rådande inreseförbuden har lett till en kraftig minskning av efterfrågan på flygresor. Flygplan som Airbus A380 och Boeing 747 har ställts på marken och ersatts av mindre och mer bränsleeffektiva flygplan på många sträckor.

Lufthansas val att återaktivera sitt största flygplan i flottan tyder på optimism hos flygbolaget, inte minst då fler flygbolag däribland British Airways har planer att återaktivera sina Airbus A380 senare mot hösten.

Milos, Grekland.

Amerikanska medborgare kan redan idag resa till Grekland, Italien och Kroatien mot uppvisande av ett negativt covid-test eller vaccinationsintyg. Amerikanska medborgare kommer senare under sommaren att tillåtas inresa till fler EU-länder, däribland Spanien och Frankrike. För oss svenskar så är vi ännu inte tillåtna att resa in i USA om vi har vistats i Schengen, Storbritannien och Irland under de senaste 14 dagarna, men detta inreseförbud väntas upphöra inom de närmaste veckorna. Något datum har ännu inte fastställts.

Vad innebär detta för bonusresor?

För den som vill använda sina EuroBonuspoäng för att flyga i First Class är detta goda nyheter då det innebär att fler rutter kommer att finnas tillgängliga. Lufthansa släpper som vanligt sina bonusplatser 14 dagar i förväg till sina Star Alliance partners och som vanligt gäller det att vara snabb då platserna bokas upp fort.

Chicago, USA.

Vill du boka en resa i Lufthansa first class med poäng eller pengar? Ladda ner Chatflights app och chatta med oss idag - Vi bokar din resa!

Våra senaste inlägg