Stina har yogat världen över – “Det är som intrycksdetox”

CBD-oljan har blivit en trend

Vi har träffat Stina Lönnkvist som driver Hello Mantle, ett företag som säljer hudvårdsprodukter med CBD-olja i och som har nått stora framgångar. CBD utvinns ur växten hampa och tas vanligtvis direkt i munnen eller utblandat i dryck eller mat. Mantle tillverkar oljan i Schweiz av högkvalitativa och ekologiska oljor.

Innan Hello Mantle startades arbetade Stina bland annat med yoga och meditation. I MEDVIND berättar hon om sina erfarenheter från retreatet i Ödeshög och hur de ledde till olika yogaställen runtom i världen – allt från Bali, LA, Sydamerika och Indien.

Hello Mantle erbjuder hudvårdsprodukter med CBD-olja.

Stina lanserade första produkt en vecka innan pandemin slog till

Tillsammans med Josefin Landgård, grundare av Kry, lanserade Stina Lönnkvist Hello Mantle cirka en vecka innan pandemin slog till. Trots det har företaget flera investerare och säljer numera även sina produkter på apoteket.

Josefin Landgråd och Stina Stina Lönnkvist, Hello Mantle.

Stinas och Josefins resa

"The MANTLE journey began with us searching for simple yet powerful health hacks that could seamlessly fit into our sometimes stressful lives. When we found the cannabis plant extract CBD, it was life-changing. However, we couldn't find the high quality we were looking for, so we decided to found MANTLE - a premium wellness universe powered by CBD."

Hello Mantle.

“Det handlar om att bara observera. Exempelvis att endast observera avståndet mellan näsa och mun”.

Stina har yogat genom hela världen och bland annat testat Vipassana, en meditation helt i tystnad. Centret hon besökte ligger nära Ödeshög, Östergötland, och heter Dhamma Sobhana som betyder "Sanningens skönhet" på palispråket.

Det är det första Vipassanacenter som har etablerats i Norden. Med bil tar det ungefär från två och en halv timma från både Stockholm och Göteborg, och ungefär tre och en halv timma från Malmö. Centret etablerades 2007 och fungerar som ett center för främst de nordiska länderna, men kursdeltagare kommer från hela världen. På Dhamma Sobhana ges 20-25 kurser om året med sammanlagt cirka 1.800 elever.

Vad är Vipassanameditation?

Vipassana är en enkel och praktisk meditationsteknik som bygger på själviakttagelse. Metoden upptäcktes och lärdes ut av Buddha för över 2.500 år sedan och lär därmed vara en av världens äldsta meditationstekniker. Vipassana kan beskrivas som en reningsprocess som gör att spänningar löses upp på djupaste nivå, vilket leder till sann frid och harmoni.

Här kan du se en film om Vipassana.

Vipassana är en enkel och praktisk meditationsteknik som bygger på själviakttagelse.

"Det är som intrycksdetox."

Den här metoden av att observera förnimmelser i kroppen är väldigt svår i och med att du ska observera och inte reagera, säger Stina Lönnqvist. I det senaste avsnittet av MEDVIND berättar Stina allt om upplevelsen på centret och resorna genom världens olika yogaretreats.

Lyssna på det senaste poddavsnittet av MEDVIND med Stina Lönnkvist.

Lyssna på MEDVIND där poddar finns.

Våra senaste inlägg