Vad händer med min EuroBonusstatus när SAS byter allians till SkyTeam?

SAS alliansbyte från Star Alliance till SkyTeam börjar närma sig. Detta väcker naturligtvis många frågor bland EuroBonusmedlemmarna, särskilt när det gäller hur deras nuvarande status kommer att påverkas. Här besvaras de vanligaste frågorna.

Vilka förmåner kommer jag att få som guld- och diamantmedlem inom SkyTeam?

Som guld- eller diamantmedlem inom EuroBonusprogrammet kommer du att få motsvarande förmåner inom SkyTeam. Här är några av de viktigaste förmånerna du kan förvänta dig:

  • SkyTeam Elite Plus: Guld- och diamantmedlemmar får SkyTeam Elite Plus-status, vilket ger tillgång till över 750 lounger världen över, prioriterad incheckning, säkerhetskontroll och boarding, samt extra bagageförmåner.
  • Lounger: Tillgång till SkyTeam-lounger när du reser internationellt med en SkyTeam-partner.
  • Prioriterad service: Prioritet vid incheckning, säkerhetskontroll och boarding samt prioriterad hantering av bagage.
  • Extra bagage: Rätt till extra incheckat bagage utan kostnad.
Som SkyTeam Elite Plus har du tillgång till över 750 lounger när du reser med SkyTeam.

Jag reser uteslutande med SAS, kommer alliansbytet att påverka mina medlemsförmåner i någon större utsträckning?

Om du huvudsakligen reser med SAS kommer dina medlemsförmåner inte att påverkas i någon större utsträckning. De flesta förmåner du har som EuroBonusmedlem, som tillgång till SAS-lounger, prioriterad service och extra bagage, kommer att fortsätta att gälla. Den största skillnaden kommer att vara att dessa förmåner nu även gäller hos SkyTeam-partnerflygbolag istället för Star Alliance-flygbolag.

Om jag uppnår Lifetime Gold innan 1 september, innebär det att jag är Star Alliance Gold på livstid?

Nej, om du uppnår Lifetime Gold innan 1 september kommer du att behålla din Lifetime Gold-status inom EuroBonusprogrammet, men det innebär inte att du är Star Alliance Gold på livstid. Din Lifetime Gold-status kommer att konverteras till en motsvarande status inom SkyTeam, vilket innebär att du får SkyTeam Elite Plus-status på livstid istället.

Lifetime Gold lever kvar, men det innebär inte att du behåller Star Alliance Gold på livstid.

Jag vill fortsätta vara lojal mot Star Alliance. Kan jag statusmatcha?

Ja, det är möjligt att genomföra en statusmatch till ett annat flygbolags lojalitetsprogram inom Star Alliance. Många flygbolag erbjuder statusmatchningsprogram för att locka nya frekventa resenärer. Du bör kontakta det specifika flygbolaget inom Star Alliance som du är intresserad av för att se vilka villkor som gäller för deras statusmatchningsprogram. Lufthansa erbjuder just nu en statusmatchningskampanj för statusmedlemmar i EuroBonus.

Förlorar jag mitt EuroBonus guld- eller diamantkort om jag statusmatchar till Lufthansa?

Nej, du förlorar inte automatiskt ditt EuroBonus guld- eller diamantkort om du statusmatchar till Lufthansa eller något annat flygbolag. Statusmatchning innebär att du får en motsvarande status hos ett annat flygbolag, men det påverkar inte direkt din nuvarande EuroBonusstatus. Du kan dock behöva uppfylla vissa krav för att behålla din status hos det nya flygbolaget.

Genom att förstå dessa aspekter av övergången till SkyTeam kan EuroBonusmedlemmar bättre förbereda sig för förändringarna och fortsätta njuta av förmånerna med sitt medlemskap.

Våra senaste inlägg