Vilka rutter har Lufthansa Allegris?

Lufthansa har nyligen lanserat sitt nya passagerarkoncept Allegris, flera år försenat. Med dessa kabiner nu i drift, är det förståeligt att resenärer vill uppleva denna produkt och se vad den har att erbjuda.

I denna artikel ges en översikt över de rutter som förväntas ha Lufthansa Allegris-kabiner under de kommande månaderna, baserat på de detaljer Lufthansa har tillhandahållit.

Vad är Lufthansa Allegris?

Allegris är namnet på Lufthansas nya passagerarupplevelse. Medan Allegris-märkningen gäller i alla kabiner (och i framtiden även loungerna), är det den nya Allegris första klass och Allegris business class som väcker mest uppmärksamhet.

Den nya Allegris första klass är försenad till åtminstone slutet av 2024, medan den nya Allegris business class nu är i drift. Detta är spännande eftersom Lufthansa under flera år har haft en föråldrad business class-produkt, men nu äntligen har introducerat en mycket mer konkurrenskraftig business class-upplevelse.

Lufthansa Allegris business class säteslayout.

Vilka Flygplan Har Lufthansa Allegris-Kabiner?

Under de kommande åren bör den nya Allegris-passagerarupplevelsen bli normen snarare än undantaget. För resten av 2024 kommer de nya Allegris-kabinerna endast att finnas på nylevererade Airbus A350-900. Förväntningen är att Lufthansa kommer att sätta minst sex av dessa jetplan i drift innan årets slut, om inte fler.

För flygplanentusiaster är D-AIXT den första A350 som flyger med de nya kabinerna. Sedan bör D-AIXU tas i drift snart, medan D-AIXR och D-AIXS är i förvaring och väntar på de nya kabinerna, och bör också börja flyga inom de närmaste veckorna.

Lufthansa Allegris business class.

Vilka Rutter Har Lufthansa Allegris-Kabiner?

Lufthansas A350-plan är alla baserade i München (MUC), så för tillfället hittar man endast Allegris på rutter till och från München. Produkten bör bli tillgänglig från Frankfurt (FRA) så småningom, när flygbolaget tar emot nya Boeing 787-9 (dessa är försenade på grund av certifieringsproblem med de nya Allegris-kabinerna på det planet).

Fram till någon gång i juli 2024 (exakt datum saknas), erbjuder Lufthansa Allegris på sina rutter till Vancouver (YVR) och Toronto (YYZ). Scheman bekräftas endast några dagar före avresa, eftersom endast ett Allegris-flygplan är i drift. Så om du bokar denna rutt, kommer du troligen bara att få reda på inom några dagar före ditt flyg om du får Allegris-kabinerna eller inte.

Från och med juli 2024 planerar Lufthansa att fastställa sina A350-rutter, eftersom flygbolaget sätter några fler jetplan i drift. Då kommer Allegris A350 att tas bort från ovanstående rutter och istället flyga på andra rutter, fortfarande från München:

  • Allegris-flyg till Chicago (ORD) och Montreal (YUL) bör starta från och med juli 2024.
  • Allegris-flyg till San Francisco (SFO) och Shanghai (PVG) bör starta från och med augusti 2024.
  • Allegris-flyg till Bangalore (BLR) och Kapstaden (CPT) bör starta i IATAs vinterschema, vilket kan vara när som helst från och med slutet av oktober.

Det är viktigt att notera att medan Lufthansa formellt har tillhandahållit ovanstående tidslinje, har exakta datum, antal frekvenser etc. ännu inte avslöjats. Med andra ord är det möjligt att Allegris är tillgängligt till San Francisco dagligen från och med 1 augusti, eller att det är tillgängligt varannan dag från och med 30 augusti. Vi vet inte exakt ännu!

Ändå bör ovanstående ge en bra uppfattning om vad man kan förvänta sig. Om du bokar rutten till Chicago eller Montreal för augusti eller senare, är chanserna goda att du får uppleva Allegris.

Slutsats

Lufthansa Allegris har äntligen blivit verklighet, med den första München-baserade A350 som nu har de nya kabinerna i drift sedan flera veckor tillbaka. Under de kommande veckorna kommer planet att flyga till Montreal och Toronto. När fler flygplan levereras, kommer Allegris-jetplanen att tas bort från dessa rutter och istället erbjudas till Chicago, Montreal, San Francisco, Shanghai och sedan så småningom Bangalore och Kapstaden.

Våra senaste inlägg